Jak trénujete?

Zdravím všechny. Zajímalo by mě jak třeba chodíte často na střelnici? Jak probíhá váš trénink. Co preferujete? do čeho se vám moc nechce a podobně? Zajímalo by mě hlavně jak střílíte s krátkou. Jaké třeba máte možnosti (střelnice je krytá, venkovní, vzdáleností…jsou tam kovy a podobné vybavení ) Díky.

Ahoj,
tohle se bude asi dost lišit od typu střelce. Já jsem třeba typ „závodník“, jezdím LOSky, tam většinou bedna nebo win, a IPSC, kde na malých vyhrávám a na velkých dostávám od TOP střelců u nás bídu :smiley:
Já suším každej den aspoň chvíli, cca 10 minut, dýl to moc pro mě nedává smysl, u sušení drtím pistoli jako by to bylo doopravdy, takže víc jak 10 minut intenzivního sušení stejně moc nedám.
Na střelnici jsem tak 4/5krát do měsíce, jedno z toho trénink, zbytek závody.
To, kdy pomáhám někomu s tréninkem já, nepočítám.
90% času jsou to venkovní střelnice, na vnitřní jde trénovat spousta věcí, ale pohyb, vstupy a výstupy do a od terčů tam prostě nedáš no.
Většinou ale takový ten mechanický základ jako tasení, přenosy, doubletapy, to tam natrénovat jde. (když to nejsou nějaký záprdkové co nenechají střelce tasit, nebo jim třeba vadí i rychlopalba)
Venku se snažím dát si 2-3 hodiny a chci se soustředit na 2 až 3 věci, který bych na tom tréninku chtěl drillovat, připravím si na každou tu věc nějaký drilly, a jednu nebo dvě „stage“ který to jakože prověří. Každej drill to chce aspoň třeba pětkrát, aby se to trochu do toho mozku a do těch rukou zapsalo, před každým opakováním si to projedu na sucho, ať z každýho live fire opakování vytěžím maximum. Na konci tréninku si projedu tu stage a chci vidět, jak mi ty věci co jsem trénoval fungují nebo kde jsou slabý pointy.
Na tréninku není ani důležitý co tam je za terče a tak, to se dá vždycky nějak udělat, místo kovů si vyčlenit malou zónu na papiře a tak, ale URČITĚ TO CHCE TIMER. Není jiný způsob jak se zlepšovat, nežli vědět nejen jak trefuju, ale i jak dlouho mě to trvalo. Pokud mi všechno jde super přesně, znamená to že jdu pomalu a přitlačím na pilu, dokud se to uplně nerozpadne, na 120%. a pak zpomalim na těch 100%.
Většinou jezdím na Oleško, jsou tam super střeliště od 10 do hodně metrů, jsou tam stojany i kovy na půjčení.
Kdybys chtěl s něčím poradit nebo pomoct, klidně napiš :wink:

5 Líbí se

Díky super a tak že si postavíš nějakou situaci a tu střílíš?

spíš si postavím situaci, střelím si jí na začátku, pak jedu drilly zaměřený na jednotlivý prvky na kterých chci pracovat, a na konci si tu situaci střelím zas, abych viděl, jak to dovedu aplikovat

1 Líbí se

Ja jsem prokrastinator, kdyz je to ciste na me. K suseni doma se nedonutim v podstate vubec, stejne jako k tomu abych sam vyrazil na strelnici - a to mam to Olesko zadarmo. Protoze vzdycky to jde odlozit na zitra …
Ja potrebuju rezim. Takze organizovany placeny trenink jednou tydne, 90 minut (ono to realne vyjde tak na 70), byva to tak 100-150 naboju, podle toho, co se zrovna cvici. Tim je dano co na treninku delam - to, co mi reknou.
Popravde receno, hodina jednou tydne je spis na udrzeni. Mel bych trenovat daleko vic.

1 Líbí se

Já se klidně taky přidám. Ale proti tady „kolegům“ jsem totál hobby střelec. Chodím jednou za měsíc, vyjímečně dvakrát. A střílím pouze na papír. Terče různé někdy postava, někdy pistolový. Vzdálenost 10-25 metrů, vystřílím vždycky cca 100 za tu návštěvu. Mám kousek krytou střelnici PragueArmory.

Jo, rika se, ze mirenka je zaklad a to slozitejsich akci by se clovek mel poustet teprve az kdyz spolehlive trefi. To je spravna pedagogicka rada. Ale kombinace nedostatecne intenzivniho treninku, toho, ze na 7+ metru uz nevidim zasahy ani s brejlema a to, ze jsme pohybove nesikovnej znamena, ze kdybych cekal az budu rychlej mirenkach, tak bych se k nicemu slozitejsimu v tomhle zivote uz nedostal …

Tak jednou měsíčně jdu na dril, zhruba dvě hodiny, do 200 ran, s instruktorem, cca 5 lidí.
Pohyb, situace, různé polohy. Není to na LOS, ale na obranařinu.
A podle situace a času se stavím na střelnici a trénuju přenášení a mířenku a tak, podle toho, jestli jsem na venkovní mířenkářské a nebo na vnitřní.

Super diky za postřehy. A dáváte si i mířenou? Co jsem tak viděl lidi to moc nebaví. Ja si ji dávám skoro pořád na začátek a potom už jedu podle toho co budu střílet. Teď mam ale zase utrum zase jsme oddělal Glocka​:flushed_face:

Záleží, co myslíš tím „mířenou“ :slight_smile: jako že bych stál a jednou za 10 sekund vystřelil, to s pistolí nedělám vlastně moc nikdy, jen když nastřeluju kolimátor :slight_smile:

Kolik měl najeto?

A k tématu… Letos přes zimu na vnitřní střelnici jsem nejčastěji střílel na papírový terč „pěti kolečko“ na 10 a 15 m. Dvě rány do spodního krajního terčíku, jedna rána na středový a střídal jsem strany. Občas pokus o mířenku na 25 m, občas nějaká postava. Snažím se chodit 2x za měsíc.

Teď přes léto se budu věnovat hlavně dlouhé malorajdě.

V zimě bych rád přidal timer a začal s LOSíky.

Dovolím si přispět také svou trochou do mlýna.

Jsem špatný střelec, vím to o sobě, mám spoustu zlozvyků a jedním z nich je i strhávání. Ale střílím rád, byť se mi na to daří najít čím dál méně času.

Nestřílím akční disciplíny, IPSC závody které mám za sebou by spočítal nešikovný truhlář na prstech jedné ruky. Zaměřuji se spíše na mířenku, pro někoho nudnou, ale mě baví ladit náboje, přebíjet a zkoušet co s kterým nábojem bude jak fungovat a jak to bude střílet přesně.

Poslední dobu se zaměřuju převážně na sušení a to vlastně i na střelnici, zjistil jsem, že poměrně dost strhávám nebo neodmačkávám spoušť správně.

Takže na střelnici střídám sušení kdy se soustředím na spouštění a snažím se o správný sight picture a po chvíli vždy dám pár válců. Občas si do válce nabiju náboje random, nebo válec před zaklopením trochu bez dívání protočím abych nevěděl která komora je prázdná a kde jsou náboje. To potom hned člověk vidí jak strhává:) Jo, střílím převážně revolvery. Zkouším se odnaučit zlozvyky a tendenci „nějak to odmačkat“.

Obdivuju lidi co mají vše v černém na 25 metrů.

No myslím to tak že si dam třeba 15 ran na nějaký terč jak klasika 20/50 nebo nekrytě ležící figura a řeknu si že chci mít nastřel 150 ze 150​:joy:

Jinak se mi zase zlomil vyhazovač celkem mam 16700 ran.

to je na glocka skoro nic tyjo. co z toho střílíš?
jako 15 ran možná občas na terč jen abych si to prohnal jednou dírou asi jo, ale já ve finále střílím na USPSA nebo IPSC terče, takže bodíky nesbírám moc no :confused:

Sam se taky nedonutim, nebo malokdy

Takze jsem vdecny Jardovi, ze mne vytahne a dotlaci neco delat.

Abych se donutil sam, muselo by mne to opravdu bavit, takze nejaky LOSi trenink, nebo kurs.

Jasne. Jednak je to zaklad, jednak se potrebuju kvuli sebevedomi trefit aspon obcas. Ale radsi bych s epotreboval trefit pudovkou. Pecliva mirenka se tezko prezentuje jako nutna obrana …

To musis mit smulu na nejakej extremne slabej kus, nebo s ni delas ani me nenapada co by to mohlo byt. Ja mam G19g5 uz devet let, nalitano pres 10000, cistim ho dvakrat, vyjimecne trikrat, rocne, pouzivam ho jako kladivo, kdyz zaviram teleskop, nosim ho fakt furt, takze mokne, byva od pisku, hnoje nebo malty, podle toho, co zrovna delam … a za celou dobu jsem jednou vymenoval prasklou pruzinku ve spoustaku.

Mirena je zakladm pokud se netrefis v klidu do terce, tak se ucit vsechno ostatni je zbytecne.

ja vetsinou zacina trenink 3x5 ran kolo ( obouruc, silna slaba) a postupne 5 10 20m. pak postupne nejake drilli a na konec poslavime situace a ty pak nekolikrat projdeme. Chce to timer bez toho se clovek neposune.

Trenuji hlavne na IPSC/LOS obcas 2gun.

1 Líbí se

pokud se netrefis v klidu do terce, tak se ucit vsechno ostatni je zbytecne

Neni pravidla, aby z nej nebyla vyjimka. Znam nekoho, kdo je povahou neurotik, a klidnou mirenkou to ma jak kdyby strilel brokovnici. Ale pudovka - zapichnout a bez mireni zmacknout - to mu jde proste perfektne. Dokonce i kdyz jsme mu uplne sundali miridla. Jeho mireni proste rusi a pak se netrefuje. Tenhle obchod bych s peklem klidne udelal. Jestli mi zacne jit pudovka, ktera mi jde uplne strasne, tak mirenku klidne obetuju. Protoze tu v realny sebeobranny situaci skoro jiste nijak nevyuziju …
Tim chci rict, ze to, ze se nekdo nedokaze do terce trefit v klidu sice vetsinou znamena to co rikas, ale vyjimecne to je i jinak.

Dneska jsem vytáhnul toto když Glock pojede do Rakouska :grinning_face:
Bill drill. Byla to sranda si z toho zatrénovat :joy:

1 Líbí se