Mám sice zbroják, ale zalíbila se mi tahle karabina ALFA Carbine | ALFA - ALFAPROJ … a jelikož jsem měl kulatiny tak jsem si ji i objednal. Otázka za všechny bludišťáky zní: koupím ji do konce roku? ![]()
Vypada moc pekne minimalne na obrazku. Skoda, ze ty flobert naboje jsou tak drahe. Az se ti dostane do rukou urcite poreferuj a moc by me zajimaly namerene rychlosti strelby a presnost.
K výše uvedené flobertce - do konce roku je na ohlášení, ale jak jsem si teď pročítal nový zákon (NZ) tak od roku bude asi R4 … cituji “1.4 zbraně kategorie R4 - samonabíjecí, opakovací a jednotlivě nabíjené palné zbraně neuvedené v jiných kategoriích”
tedy na ZP … což mi na jednu stranu přijde v pořádku (ZP ostatně mám) ale trošku mě to vede k tomu že napíšu prodejci že jestli nebude k dodání letos tak asi objednávku zruším, přece jen, mám nějaký roky a nepočítám s tím že budu mít ZP do osmdesáti.
A to mě vede k dotazu na který jsem v NZ odpověď nenašel (možná jsem špatně hledal) …
tedy: pokud ji koupím letos bude se na ní vztahovat tzv. grandfathering, tj. nepřepadne mi po prvním lednu 2026 z kategorie “na ohlášení” do kategorie R4 tj. na ZP?
Diky prechodnym ustanovenim by mela i byt i po Novem roce PO. Je tam vyjimecna situace, kdy se to nestane - pokud v dobe uvedeni na trh ta zbran podlehala overeni ale overena nebyla, pak se ji grandfathering netyka.