Ahoj, co používáte za “obaly” na svou EDC výbavu? Batoh, kabelku, tašku či jen malé pouzdro/sumku?
Jelikož jsem “hračička” a obalů není nikdy dost uvítám každý tip. Civilní provedení vede, ale molle je dnes všude. ![]()
Ahoj, co používáte za “obaly” na svou EDC výbavu? Batoh, kabelku, tašku či jen malé pouzdro/sumku?
Jelikož jsem “hračička” a obalů není nikdy dost uvítám každý tip. Civilní provedení vede, ale molle je dnes všude. ![]()
Zbran a zasobniky v kydexu na opasku, zbytek v kapsach. Nemuze se mi stat, ze bych odesel/utekl, bez nej.
Taky mam vse po kapsach. Vesta vazi asi 5 kg.
To neni balistika. ![]()
Tak kapsy dobrý, to nevyvracím, ale co mít trochu kultury v uložení EDC věcí?
Místo pro propisku, nožík, svítilnu zapalovač, lékárničku a pak i věcí na obranu. Pravda, pořádek je pro blbce. ![]()
https://youtube.com/shorts/0wnIq-h-5Tk?si=2rFTLovTjvKsGLlM
a pro hodinové manžely či kutily:
Dostal jsem chuť si zas něco spíchnout z kůže..
Já právě taky, ale začínám, tak jen takové maličkosti. Šídlo a další drobnosti mám ještě po předcích co dělali obuv. ![]()
5 kg mi vazi sortky. ![]()
A kdo rikal, ze v kapsach to nema kulturu ? V prave horni kapse vsemozne klice a mobil, v prave spodni skrtidlo, dva obvazy, nekolikero nitrilovych rukavic, pytlik s maskacovejma naplastma a peprak. V leve horni kapse penezenka, v leve spodni skrtadlo a zapalovac, mensi kapsicce baterka a nuz. Na opasku nalevo dva zasobniky, napravo pistole a za nimi, ne uplne vzdy, Letherman nuzky.
Me to jako poradek pripada ![]()
A nějakou fajn sportovní tastičku, případně brašnu na foto či ryby někdo nemáte?
Stav ideál by bylo mít tam prostor na láhev na pití viz toto:
a tady ještě levné provedení, ale tam je pouze síťka:
Na EDC mám opasek, protože mi postupně začaly vadit věci po kapsách. Přes nějaký metalový hadrový opasky z EMP (co se prodřely po roce), jsem zakotvil na pořádným opasku. V kapsách zbyly jen klíče na řetízku se švýcarákem v pravé a kapseník v levé.
Opasek nějaký lepší služební z Police shopu. Jinak pravá kapsička mobil, klíče od auta, přístup. karta a bity k Leathermanovy. Za ní Leatherman multitool. Vlevo baterka a za ni kapsa kde je peněženka, zápisník s propiskou, zapalovač, gum.rukavice a náplasti. Trochu mě chybí mít s sebou alespoň 1 obvaz, ale když jdu mimo město mám batoh. IWB kydex cvaklý na pásek kalhot na 2.hodině a vlevo 1 zásobník. Bez pásku nejdu z domu a vím, že když mám pásek, mám vše.
Disclaimer: nejsem policajt, ale takhle mě to maximálně vyhovuje.