Doporučení střelnice Praha-jih/východ/Benešov/Kolín

Nemáte někdo doporučení na střelnici na Praze-Východ, nebo prostě jihovýchodním směrem od Prahy, kde by se dalo nějak normálně fungovat (teda například pohyb nebo střelba na více cílů, low-ready nebo tak něco)?

Tímto směrem vím jen o Čestlicích a Květnici, ale to jsou vše klasické stavy vesměs na mířenku.
Je mi jasné, že si mě někde třeba někdo bude chtít vyzkoušet a nenechá mě vše hned dělat z plochy. Ale prostě hledám místo kde by se dalo nějak rozumně lidsky domluvit. Klidně bych se stal i členem nějakého klubu. Koukal jsem na seznam střelnic od policie a těch střelnic je hromada, ale absolutně nevím jestli má smysl nějakou zkoušet kontaktovat - většina je pochopitelně neveřejná.

Ahoj, toto se řešilo na ZK fóru a dopadlo to tak, že tam, kde to jde si Tě opravdu nejprve vyzkouší (pokud tě pustí či přijmou). Takže musíš sám a aktivně hledat a poptávat(nabídnout výpomoc při údržbě, úklidu, brigáda,…) Tyto věci, resp. místa na taktiku jsou vzácná a drží se pod pokličkou, kvůli případným “pistolníkům” co by mohli dané možnosti změnit k horšímu.

Je to čím dál horší, bohužel se změnil stav na Jelenu (nedá se střílet 9mm L na krátko) a proto už tam nejezdíme, do placu jen když jsi tam sám a bohužel tam jezdí často jeden k*t se zážitkáčema a to už je o život. Teď maximálně si nastřelit zbraň. A jak už jsem psal na ZK máme teď jednu, kde můžeme cokoliv, ale jmenovat nebudu. Stálo nás to něco, čas a přesvědčit správce, že umíme a nechci aby nám to někdo pokazil a pak střelnice zakázala střelbu z placu.

V Kostelci nad Černými Lesy je fajn střelnice, zagoogli a zkus zavolat. Uvidíš co ti poví. Je tam snad 50 m plocha, na kterou se smí když tě znají, a teď se tam staví ještě vedlejší plocha na “cqb” a střelbu do více směrů.

S klukama jsme se na vrtuli domlouvali, ale ještě jsme se tam nedostali. Právě by to mělo být v pohodě, ale na druhou stranu, my už jsme se potkali na střelnici, takže jsme se oťukli! :wink:

Zkusim a děkuji.. já tam byl před nějakou dobou.. a to tam právě byla stavba všude okolo a dost omezení..ale asi znovu zkusím.

No problém je že všichni si to drží pod pokličkou.. chápu, ale je pak skoro nemožné se tam dostat, protože pokud nikoho neznáš, tak Ti ani telefon nezvednou..
Já bych i bral kdyby chtěli nějakou úroveň.. třeba udělej si to a to (např aprobaci, nebo i nějaké kurzy) a pak k nám můžeš na plochu.. Popravdě se divím že to nikdo nedělá.

No právě, že pak se tam objeví někdo, kdo to po… a správce řekne, tak a dost, riskovat nebudu a všichni mají po. Nás taky zezačátku hlídali, nechtěli pustit do placu a teď, už máme pohodu, ale nikoho dalšího si tam nevezmu.

Doba je “zlá”, všichni drží maximální opatrnost. V okolí je fajn střelnice, dříve i pro krátké. Přišel kovboj a bylo po střelnici, maximálně nástřel zbraní z blízké prodejny a po domluvě. Jo, ani dlouhé (brokovnice) tam nejsou úplně OK, borec si prostřelil patu → teď správce vždy řve ZALOMIT LAUF/SVAZEK! To, že se nikdo nesnaží propagovat “možnosti” pokročilé střelby já zase chápu.
Zkus to obvolat, nebo lépe osobně navštívit - hlavně nabídnout něco zajímavého (výpomoc, opravu,… + pokud máš zajímavý kousek/zbraň/ co by zaujal…), třeba bude štěstí.

K původní otázce, Střelecký servis na Rajské zahradě umožňuje střelbu z plochy úplně bez problémů.

Zdar, co znamená střílet 9x19 na krátko? Párkrát jsem na Jelenu byl a nikdy nebyl problém.

Teď se střílí na min 25m, protože na menší vzdálenost se střely odrážely od placu a přes val lítaly na hájovnu a poté co tam má fotovoltaiku, tak donesli dopadlé střely 9mm. Proto se to posunulo na 25m. Což jednou za čas si dát mířenku fajn, ale potřebujeme trénovat zejména něco jiného.