Mám těžký zálusk na G45 v Gen 6. Už jen proto, že jsem se konečně mentálně rozhodl pro kolim a proč teda kupovat něco staršího. Nicméně chci uzavřený kolim pro EDC a volba padla na Holosun ESP. A problém všech kolimátorů na Gen6 jsou mezery (gap) ve výřezu závěru před a za kolimátorem, takže veškeré dynamické síly musí držet pouze šroubky. Naštěstí, v NDR… …ééé, tedy v USA, se sešlo pár chytrých hlav a začali vyrábět hliníkové vymezovací „destičky“ i pro gen6. Jenže dostat to „odtamtud-sem“ je někdy nadlidský úkol.
Takže - má někdo šajn, jak z USA dostat do ČR toto?:
To bude spadat pod ITAR, takze bez toho, ze nejaky American spacha trestny cin to sem dostat nepujde. Ledaze nekomu zaplatis dost na to aby se mu chtelo si vybehat vyvozni licenci do CR …
ITAR už se nepoužívá. Podle nové klasifikace (EAR) by “adapter plate” pro kolimátor měla spadat do kategorie EAR99, tedy nevyžadující licenci (ergo, klasifikována jako NLR - No License Required).
Takže by to mělo jít normálně koupit, a dovézt. Problém je, že ti to nejspíš žádná “zavedená” spediční služba nevezme, protože to bude mít v názvu nějaké zlé klíčové slovo, třeba Glock .
Jen rychlý sken netu prozradil, že jejich dealer je i PSA (Palmetto State Armory) a tento již pár měsíců úspěšně funguje i v EU či přímo ČR - zbraně pod označením Soviet Arms, např. i Krink v ráži .223. Tady bych začal.
Jinak vím, že morálka, ale šlo by to jistě i vystrouhat. Ne úplně přesně dle vzoru, ale funkčně jo.
Zrovna tady o nějakou morálku - resp kopírování - nejde. Mam jasný pattern na závěru a na kolimátoru a chci něco, co padne do obou a zaplní gap vpředu i vzadu tak, aby to bezešvě navazovalo na kontury závěru i kolimátoru. K tomu nepotřebuji žádný daný výrobek jako vzor, jen ten rám a kolimátor. Ale kusová zakázková výroba je absolutní finanční nesmysl a u žádného jiného výrobce destiček jsem to zatím nenašel.
Tak holt počkat, nebo zkusit dovozce Palmetta, případně ještě Optic Trade.
Takový seřizovač CNC mašin by si toto vystrouhal v rámci kalibrace hned. Pravda, normálně nesmysl, ale pokud umíš např. s F360 a model si uděláš, tak kód pro mašinu to umí, tak jen mít mašinu a kus hliníku.