Diskuze k levelům důvěry

jo, je to prostě nějaké kritérium pro to, že uživatel tam nějak delší dobu funguje. Názvy prostě nebrat doslova, hlavně když jde o otrocké překlady z angličtiny

Tak to v kazdem pripade. Druha uroven mi otevira moznost nekoho pozvat - jako bych k necemu takovemu potreboval neci svoleni. Pozvu si sem koho chci a kdy budu chtit. A treti uroven ? SEO me nezajima, Wiki prispevky nevim k cemu jsou, takze jde jen o to “male moderovani”. A to neni vyhoda pro me, ale pro provozovatele. Jsme ochoten pomoct, ale nebudu se tlacit abych pomoct smel.
Takze ano, to jakou mam uroven duvery od provozovatele (to je ale psychologicky opravdu velmi nevhodne zvolene oznaceni) je z praktickeho hlediska uplne fuk.

1 Líbí se

Někde na foru jsem viděl klik na položku “Poděkovat za odpověď”. Všechny ostatní emotikony ke komentu fungují, ale tohle je bonus k věcnému příspěvku a to si myslím, že by mohla být taky jedna možnost. :slight_smile:

S tim bych dokazal zit. Podekovat se slusi, ale z praktickych duvodu se to v diskusich nedela, protoze dekovani by je zaplevelovalo. Tohle je zpusob jak projevit zdvorilost zpusobem, ktery diskusnimu foru neskodi.

Jen dovysvětlím některé pojmy, protože se zdá, že v tom stále panuje pár nejasností.

Druhá úroveň důvěry umožňuje někoho na fórum pozvat, ale reálně to jen zpřístupňuje nástroje které umožňují nastavení zaslané pozvánky:

Je to využitelné třeba na to, že si můžeš založit vlastní kategorii, omezit kdo do ní má přístup na základě skupiny a pak rozešleš pozvánku.

Dám příklad - plánuji střelecký závod, vytvořím si kategorii, nastavím práva, rozešlu pozvánku, omezím na 25 lidí což je kapacita závodu a závodníci si můžou diskutovat o daném závodu v soukromí.

Jestli pošleš ručně někomu odkaz na www.streleckeforum.cz ti nikdo samozřejmě zabránit nemůže ani v tom bránit nechceme.

Wiki příspěvky jsou funkce, kdy se z klasického diskuzního vlákna stane, jak název napovídá, wiki příspěvek - v reálu to znamená to, že první příspěvek ve vlákně pak může být komunitně upravován, editován. Sleduje to kdo jaké změny provedl, jde to vracet zpět, různě s tím pracovat. Lze to využít třeba na nějaké knowledge base, aktualizované návody atd.

A ano, úroveň důvěry je otrocký, nativní překlad který jednoduše v discourse je a já ho neměnil. Jestli to někoho rozlítilo natolik, že je ochoten o tom mluvit několikátý den, tak mi prosím dejte návrh jak to přejmenovat, aby to na lidi nepůsobilo jako červený hadr na býka, zkusím s tím něco udělat.

A přesně, z praktického hlediska je to naprosto fuk, jestli nechceš mít nějaké možnosti navíc, tak to prosím neřeš, ignoruj a všichni můžeme být spokojení.

Howgh

Vůbec mě to nevadí v týhle formě, ale napadlo mě levely Grand Master, Master, A, B.
ale myslím že se nestane nic, když to zůstane jak to je :slight_smile:

ten wiki styl by se mohl hodit. Úplně si vzpomínám na dískuse, kde se člověk prohrabával balastem kvůli informacím, co byly v pár příspěvcích. Takže jejich extrakce a update toho startovacího je super technika. Jen to dělat rozumně, aby nevypukly editační války.

1 Líbí se

“Stupeň důvěry” je otrockým překladem z anglického “trust level”. V češtině to má trochu jinou konotaci než v angličtině, proto to zní divně. Ostatní Discourse fóra, na která chodím jsou v angličtině, a tam to tak divně nezní a ani se to tak nepropaguje. V podstatě jde o to, jak moc se člověk zapojuje (sledováním, přispíváním, atd.). Všechna fóra/platformy, které znám, mají něco podobného (bažant, začátečník, profík, veterán, atd…).
Těch “nálepek” je zrovna v Discourse hromada, takže když sem budete chodit, a zapojovat se, budete jich mít za chvíli plnou … :wink:

Co se týká, lajků, v podstatě by stačily čtyři, ale žijeme v moderní době a mladá generace by mohla být zmatená, jak se takovou omezenou řadou vyjádřit, tak jich máme osm :wink: . Kdo váhá, co jaký obrázek znamená, může se omezit jen “srdíčko”. Tohle mi dost chybělo na ZK fóru.

@CrocodilusCZ technická: Ten odkaz v zamčeném vlákně, co má ukazovat sem, ukazuje sám na sebe.

Děkuji za upozornění, už mi o tom říkal @Jarda

Upravil jsem emotikony co se zobrazují po najetí myší. Srdíčko je výchozí, nejde s tím nic dělat nebo to neumím.

Na mluveni jsou treba dva. To ja mel pocit, ze vas znepokojilo, ze se diskusi ucastni nekdo, kdo nechape, jak dulezite je rozdavani lajku. Soude z toho, kolik energie jste venovali na to me presvedcit, ze to nevidim spravne. Tak promin, uz o tom trvale mlcim. Howgh.

1 Líbí se

Dane, tvoje připomínky jsem si vyslechl, víckrát reagoval, dovysvětlil i změnil co šlo. Pokud tě systém dál neoslovuje, úplně v pohodě – používej fórum tak, jak je ti to příjemné. Ale tuhle diskuzi už nechám být, protože už nic nového nepřináší. Díky za pochopení.

Slovo “důvěry” by šlo nahradit slovem “aktivity”, myslím, že by to bylo výstižné a přestalo vy to být matoucí

Mně jsou ty lajky taky proti srsti, jak nějaký pipky na emiminu, ale co s tím neděláme, když ten engine je na to založený. Za mne by stačilo
:+1: souhlasím s tebou
:-1: nesouhlasím s tebou, i když v tu chvíli by byl vhodný příspěvek proč nesouhlasím
A jak bylo zmíněno nějaký “děkovací”

Zazil jsem, kdyz se palce nahoru i dolu nove objevily na jednom foru. A ze zacatku to uplne dobrotu nedelalo, co si tak pamatuju. Postupne si to sedlo a uzivatele to prestali tolik resit.