Ahoj, využiji toto k rozpohybování fóra ![]()
Chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo nevíte kde sehnat, přední výměnné vložky do “mušky” dioptru GF, jsou tam výměnné a s puškou jsem získal jen jeden. Popřípadě jestli nemáte někdo nákres. Něco jsem našel v zahraničí, ale je to fakt masakr, a u dalších vložek si nejsem jistý, protože tam nejsou rozměry. Dík ![]()
údajně by to mělo mít průměr 18 mm a údajně by do toho měly pasovat univerzální vložky. jak plastové tak skleněné.
zběžně tuto je ca co hledáš? nebo jsem uplně mimo? euroshooting.eu - 586 Gehmann čočka 1,3x M18 - Optické doplňky pro míření - GEHMANN |
Případně výměnné tady: MEC Eagle Eye Change
Treba je to mimo, ale nezvazoval jsi nejakou diy cestu? Ta fotka je ve slusne kvalite, prekreslit to v nejakem programu a pokud mas jeden original tak omerit a vyuzit v modelu a za nejakou uplatu to nechat vypalit nebo jinak riznout. Nejake dopracovani a cerneni a mohl by z toho byt projekt, ne?
No to je asi to jediné, obkreslim ten původní a zbytek ukecám nějakého modeláře, aby mi to vyrobil z tenkého plechu
Jo, to je asi to jediné, jinak ve staré knize z roku 1966 sportovní střelba z pistole a pušky jsou i některé vložky nakreslené, a okotované vnitřní rozměry, takže asi tohle bude jediná cesta ![]()
Možná jdu s křížkem po funuse, ale všechny svoje pičičundy na svůj Carl Gustav jsem sehnal na švédské Tradeře. Objeví se tam toho celkem dost, já sháněl na svého klasického pěchotního CG doplňky typu lapač prázdných nábojnic nebo krytku na mušku, ale mám odtamtud i vložná mířidla Vasteras (nebo jak se to píše) a další volovinky. Švédi mají dobrou angličtinu, často nemají problém posílat k nám a dle mého tam nemají ani ujeté ceny. Jen to chce štěstí že to tam zrovna bude co potřebuješ, ale tyto dioptry jsem tam viděl často i v původních krabičkách.
Ty přední plechové „mouchy“ nemají univerzální uchycení, může se to lišit. Tedy asi u M63 a M80 by to shodné být mohlo, ale ty starší se budou lišit. Nedávno jsem řešil laserové gravírování u firmy vedle hřbitova ve vršovicích Praha 10, a ptal jsem se, jestli by uměli čistě vypálit z planžety 0,3-0,5 mm podle illustrátorového souboru. Není to prý problém.