Zatím jsem zkoušel RWS Rifle Match, a RWS 50, co mi prodali v podnikovce, ale na zahraničních fórech většinou lidi zmiňují jiné značky.
Jde mi o mířenku, ale na závody to nepotřebuji a cena není zásadní.
Doplněno: mám 25" hlaveň.
Zatím jsem zkoušel RWS Rifle Match, a RWS 50, co mi prodali v podnikovce, ale na zahraničních fórech většinou lidi zmiňují jiné značky.
Jde mi o mířenku, ale na závody to nepotřebuji a cena není zásadní.
Doplněno: mám 25" hlaveň.
Žluté SK Standard Plus, na 50 m je rozptyl kolem 0.5-1 MOA. Jo a mám 16" hlaveň a LRP pažbu. Po zítřejších závodech vyčistím hlaveň a budu zkoušet RWS Rifle Match a RWS Taget Rifle.
Já mám 20” kanelovanou hlaveň + úsťovku. Pažba zatím obyčejná Synthetic.
Nejlepší výsledky z toho, co jsem zkoušel, mám s RWS R50. Ale jsem lakomec, takže to používám maximálně na závody.
U RWS Rifle Match a Rifle Match S je rozdíl pod mou rozlišovací schopnost. Konzistence je o chlup horší, než u R50.
Podobně mi chodily i RWS Subsonic HP, až do poslední krabičky pár dní zpátky - z 50 ran padly 3 rány cca o 4 cm dolů.
Kolem 2/3 MOA chodily i žluté Lapua SK standard+, nicméně jsem je střílel naposled v roce 2024 a sehnal je znova až teď. Červené Lapua SK Rifle Match jsem před těma dvěma lety nevzal a od té doby je bohužel nepotkal.
RWS Target Rifle už jsou trošku horší, občas uletí.
Norma TAC22 jsem používal na trénink jako dobrý poměr cena/výkon. Úletů už jsem měl ale více.
Zkoušel jsem i nějaké Eley (asi Club a Sport), ale ty mě nějak nepřesvědčily.
Všechno pouze moje dojmologie - stříleno v leže, vepředu bipod, vzadu bag. Nemám to odstříleno metodicky ze stolice s měřením.
Můžeme toto vlákno věnovat obecně CZ457?
V mezičase jsem také vyzkoušel nějaké Eley (Match, Club a Contact), ale také mě to nepřesvědčilo (vypadalo to tak 1,5x horší než RWS). A Sport, co jsem si také koupil, ale pak si přečetl komentáře na netu, jsem věnoval kolegovi, aby je vystřílel z pistole
.
Ty R50 vypadají zatím jako nejlepší volba, Lapuu jsem zatím nesehnal, ale je otázka, jestli to má cenu ještě dál hrotit.
Můj poslední terč: RM = Rifle Match, SM = Special Match, R50 = R50, dílek 1,5 cm, 2 dílky ~ 1 MOA.
Malorajdu teda nemám, je ale zařazena v dlouhodobém zbrojním plánu, nicméně jsem toho dost nastřílel s PCP a za mě je soustřel s R50 super.