Je to jen můj pocit… nemám rád toto vypouštění kohoutu a už vůbec ne u CZ. Vidím to jen jako další potencionální zdroj problémů.
Mám zkušenost s verzí Industrial. Ta je laděná a nemá nic z necností co se zde zmiňují. Tuto zbraň vidím jako ideál na střelnici třeba pro ženu. Přesnost odpovídá kategorii zbraně. Na nošení by mi vadila absence blokace, zde bych šel jedině do carry.
Co a jak je na verzi Industrial laděné proti ostatním verzím?
Rám je vysoustružení na CNC, hlaveň, dopasování, spoušť jsou ručně laděné.
Rysy verze industrial:
- Elegantně zpracovaný rám kovaný z hliníkové slitiny EN AW-7075 T6
- Vysoce ergonomické, poniklované ovládací prvky se saténovou povrchovou úpravou
- Odolný závěr s povrchovou úpravou Cerakote (stříbrný,zlatý, černý nebo růžový)
- Leštěná za studena kovaná hlaveň s doživotní zárukou
- Unikátní eloxované hliníkové rukojeti a základna zásobníku
- Dvojčinná spoušť s výjimečně plynulým chodem
- Přesnost a spolehlivost pistole šampiona IPSC
- Vyladěný komfort střelby
Zdroj (přeloženo) CZ 75 Shadow 2 Compact Industrial Black pistol - Pistols - AKAH
Tak že vlastně jen vzhledové vylepšení…za příplatek cca 7 000,- Kč
Taky sem tu svoji trošku vylepšil.
Vzhledově se mi to líbí a snad to bude i funkční. Ten čínskej kolim je fakt technicky zajimavej. Uvidíme, co vydrží…
Zaleží na uhlu pohledu, co jsem mohl porovnat, tak tam je kus rozdil ve zpracování, pokud se někomu líbí, tak tu cenu obhajiš. Přeci jen Shadowa si lide nekupuji jako krumpáč tj. Glock:)
Tak kde vidim rozdil, je pokud chci nosit, carry tam bych přeci jen viděl spoušť jako výhodu a hlavně mířidla. Ale někdo tvrdí, ze to s tou padovou bezpecnisti u Shadowa není tak špatné…
Jinak hezky setup a ten kolim vylada v pohodě.
A poplatek za pečlivější lícování. ![]()
Když o tom uvažuji, škoda že když je možnost customizace, tak není volba u všech zbraní CZUB třeba příplatkové/nadstandardní, sportovní lícování (taková obdoba match komor atd.).
Já bych to jako markeťák klidně zkusil.
Jinak ta stříbrná je sexy, nebo i modrou, kdyby byla bych bral. ![]()
Nechci být rejpal, ale to lepší slícování si vzal kde? Za lepší slícování, ladění spouště a leštění hlavně si zbrojovka účtuje jiný „příplatek“ než 7 tis. Stačí porovnat ceny klasické SH2 a SH2 Orange. Tím nechci model Industrial nijak shazovat, ale nepřipisuje mu vlastnosti, které nemá.
Tvrdí to zbrojovka…a co mohu soudit, tak je spoušť opravdu lepší než standart, slícování je opravdu ukázkové, žádný vakl, hlaveň je rovněž krásné uzamčená.
Doporučuji si někde osahat.
Abych ale byl pro zemi, na střelnici standartní verzi a tuto asi nijak krom pocitu nepoznám…