Mířidla: Nastavitelná zadní / Muška s optickým vláknem
Kapacita zásobníku: 10+1 nábojů
Hmotnost (bez zásobníku): 1,162 kg
Vhodné pro IPSC: Divize Classic
Pistole Bul 1911 Trophy v ráži 9 mm Luger působí už na první pohled jako velice kvalitní zbraň, která není obyčejným klonem 1911. Zpracování je precizní, vůle minimální, závěr chodí hladce. Povrchová úprava je poměrně kvalitní. Gripy z materiálu G10 mají výrazné zdrsnění, které výborně drží v ruce i při zpocených dlaních. Ergonomie odpovídá klasické 1911.
Pistole je laděná pro sportovní střelbu. Spoušť je jednočinná, velmi čistá, s krátkým resetem. Díky své hmotnosti a vyvážení je zpětný ráz velmi mírný.
Bul jsou krásné zbraně ale… Nejspíš záleží na štěstí na kus. Kolega ze střelnice měl BULa 2011 v 9x19, nějaký vyšší model. Naprosto zoufalá přesnost, reklamoval a pak zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Údajně problémy s uzamčením a taky rozměrem vývrtu. Já měl BUL 1911 Comander v ráži 9x19 s těžkou hlavní a naprosto bez problémů. Střílel fakt moc pěkně… než mě o něj připravila snacha Tak že dvě zbraně a naprosto rozdílná kvalita zpracování.
Já od nich měl dvě pistole. První byl BUL 1911 Tactical Carry Government a tam mě vadila dost mizerná povrchovka a lítalo to hodně vlevo, to jsem vyřešil posunutím mušky. Po cca roce a půl jsem jí vyměnil právě za Trophy. Tu mám v tuhle chvíli necelé 2 roky a jsem s ní maximálně spokojený.
Za mě ta pistole má asi jedno velké mínus a to, že nejde pro čištění rozebrat pouze rukama a je nutné mít něco na vyblokování systému vratné pružiny. A to “udělátko”, které k tomu Bul dává (alespoň to tak bylo v tom roce 2023) mě přijde moc tvrdé a “označkuje” si to vodící část toho systému. Chce to hned od začátku používat kanclelářskou sponku a je klid.