Mířidla: Nastavitelná zadní / Muška s optickým vláknem
Kapacita zásobníku: 10+1 nábojů
Hmotnost (bez zásobníku): 1,162 kg
Vhodné pro IPSC: Divize Classic
Pistole Bul 1911 Trophy v ráži 9 mm Luger působí už na první pohled jako velice kvalitní zbraň, která není obyčejným klonem 1911. Zpracování je precizní, vůle minimální, závěr chodí hladce. Povrchová úprava je poměrně kvalitní. Gripy z materiálu G10 mají výrazné zdrsnění, které výborně drží v ruce i při zpocených dlaních. Ergonomie odpovídá klasické 1911.
Pistole je laděná pro sportovní střelbu. Spoušť je jednočinná, velmi čistá, s krátkým resetem. Díky své hmotnosti a vyvážení je zpětný ráz velmi mírný.
Bul jsou krásné zbraně ale… Nejspíš záleží na štěstí na kus. Kolega ze střelnice měl BULa 2011 v 9x19, nějaký vyšší model. Naprosto zoufalá přesnost, reklamoval a pak zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Údajně problémy s uzamčením a taky rozměrem vývrtu. Já měl BUL 1911 Comander v ráži 9x19 s těžkou hlavní a naprosto bez problémů. Střílel fakt moc pěkně… než mě o něj připravila snacha Tak že dvě zbraně a naprosto rozdílná kvalita zpracování.
Já od nich měl dvě pistole. První byl BUL 1911 Tactical Carry Government a tam mě vadila dost mizerná povrchovka a lítalo to hodně vlevo, to jsem vyřešil posunutím mušky. Po cca roce a půl jsem jí vyměnil právě za Trophy. Tu mám v tuhle chvíli necelé 2 roky a jsem s ní maximálně spokojený.
Za mě ta pistole má asi jedno velké mínus a to, že nejde pro čištění rozebrat pouze rukama a je nutné mít něco na vyblokování systému vratné pružiny. A to “udělátko”, které k tomu Bul dává (alespoň to tak bylo v tom roce 2023) mě přijde moc tvrdé a “označkuje” si to vodící část toho systému. Chce to hned od začátku používat kanclelářskou sponku a je klid.
Švagr trošku pokoušel štěstěnu a před 14 dny pořídil tohoto Bula EDC v 9x19. Zatím prý naprostá spokojenost, jak se zpracováním, tak i s přesností. Používá tovární SB. Za pár dnů bych měl mít šanci ho vyzkoušet, tak pak napíšu víc.
Cena tohoto se pohybovala kolem 50 tis. Všechno má svého kupce. Věřím, že za ty peníze to stojí… ale pokud z toho bude chtít udělat TOP, tak do toho ještě tak 12 tis. dá. Mám zkušenost s Kimbrem. Výměna „střev“ jen v součástkách byla za 11.5 tis Kč.