Brokovnice opakovací

Nazdárek, nějak mi trezoru chybí opakovací brokovnice, povinná to výbava každého otce dvou a více dcer​:slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

Jelikož s ní nehodlám nějak výrazně střílet, nechci do ní ani nějak moc investovat a ze současné nabídky mi vyšla CZ 612 Home Defense. Vím, že je to Turek, ale na to,aby byla 99% času v trezoru by měla stačit.

Máte někdo zkušenosti?? Je možné střílet i slugy?? Případně nějaký jiný návrh na podobně dlouhou a lehkou zbraň za rozumnou cenu?? Na bazaru toho teď moc není a když, tak na druhé straně republiky.

Díky moc za odpovědi

Co mossberg 88?

1 Líbí se

Co klasika od SDM M870? Povrchovka prý občas zlobí, ale jinak pohoda a cenovka cca 8t Kč za novou. :wink: Jinak bouchnout si v rámci HD doma bude hukot. :smiling_face_with_sunglasses:

Sdm jsem mel, je super, vystreli vsechno, kdyz das zapalku na kamen tak to taky vyleti. Ale je to hrozne velkej kram a sundat tu nesmyslnou brzdu (ono je to prej spis na ustrelovani pantu nebo co) je prace na pul dne.

Jo, je tam taktická korunka, na panty nebo jako punch a glass breaker. Nebo se dělá i kraťas, ovšem ten zásobník :thinking::

Pokud by nebyl limit, osobně bych bral Fabarm Martial 14”:

No jestli si dobře pamatuju ze ZK,tak právě SDM je těžká velká brokna,se kterou se tahat asi fakt nechci.

Mossberg 88 už mi přijde taky velkej, na netu je 104cm.

Já bych nejradši něco krátkého, lehkého, ale to splňuje snad jen Fabarm a ty prachy zase nejsem ochoten do trezorovky investovat..

Jo a ještě je to spojené s tím, že v případě nedejbože průseru, by to snad zvládla obsloužit i manželka, protože pistolí by netrefila ani barák zevnitř :slightly_smiling_face:

No, tak to je o preferencích holt. K té poslední větě. Pumpu možná (ne) netáhne, nebo ji to při prvním stěknutí odnese. Vzhledem k tomu tedy asi nevolit čistě “pistolovky”. :wink: Možná by byla řešením prostě dvojka, jen dvě rány, ale zase, pokud bude muset přebít, tak to bude jednodušší. :smiling_face_with_sunglasses:

Jo, SDM M870 je těžká a do lesa bych ji pravidelně tahat nechtěl, ale pokud je určená jako koště kolem baráku, tak to je snesitelné.

Ja mam s pumpou nastrileno fakt relativne malo, takze mozna nejaem spravnej vzorek, ale na ovladani mi prijde netrivialni obzblaste ve stresu a pro netrenovaneho. Ale to uz odbiham od tematu.

Mossberg vyrábí super brokovnice a Maverick 88 má úžasný poměr cena/výkon, ale v porovnání s CZ 612 Home Defense je to fakt pořádný kus železa. Když ho táhnu s sebou na střelnici, bolí mě pak z toho záda.

Škoda, že u nás nejsou téměř vůbec k dostání opakovací brokovnice ve variantě SBS (Short Barreled Shotgun), klasické modely jako Mossberg 590A1 nebo Remington 870 se v tomto provedení v USA vyrábí a jejich 14" hlaveň je na obranu domova ideální.

Jo, kraťas chybí. :wink: Ovšem pokud to má být na obranu pro laika, co netrefí ani stodolu zevnitř, tak rychle od toho pryč.:warning:

Brokovnice chybu neodpouští a pokud vystřelí “hodně” blbě, tak třeba s útočníkem může pokročit broky i nezúčastněné. Raději naučit alespoň trochu trefovat. :folded_hands:

Já mám CZ 612 home defense už čtvrtým rokem a nastřílel jsem něco přes 2000 nábojů. Zatím úplně v pohodě, nic neprasklo a puška střílí. Za ty peníze rozhodně špatná není

1 Líbí se

Díky za info,v úterý jsem ji objednal,tak snad bude taky šlapat. U mě asi těch 2000 ran ale nikdy nenastřílí:slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

2 Líbí se