Na ZK existovalo toto vlákno, ale je pravda, že moc zkušeností tam nebylo. Z mého pohledu se jedná o kvalitní sportovní zbraň, ale jako všude, tak i u této firmy se najdou nějaké mouchy. S kolegou jsme měli problém s vnějším obrobením závěru. Já vyjednával přímo s výrobcem, ani jsem to nebral jako reklamaci a musím říct, že přístup byl vzorový. Zajel sem do Slavičína a závěr mi vyměnili. Jinak po střelecké stránce nemám pistoli co vytknout. Střílím své přebíjené náboje, zatím 2 000 tam bez jediné závady. Tak doufám, že to tak i zůstane.
Má tady někdo s pistolí tohoto výrobce nějaké zkušenosti?
Nechapu jak to mohlo projit vystupni kontrolou. Kudos, ze se k tomu postavili a zaver vymenili.
Sice prvně tvrdili, že to je v normě
ale pak už komunikovali vážně. Já to nebral ani jako reklamaci. Tu bych uplatňoval u prodejce. Je fakt, že na fotce to dost vyniklo. Při koupi sem si toho vlastně ani nevšiml ![]()
Na vysvětlenou smajlíka - směju se tomu v „normě“ ![]()
Normy neznám, školy nemám, ale tohle bych čekal na taurusu a i tam by mě to štvalo.
Já to bral od nich s rezervou - jako takový počáteční pokus
pak už to bylo naprosto seriozní a vstřícké. A jako bonus jsem pak při předání pistole s novým závěrem dostal i jedem zásobník. To hodně potěšilo - špatně se shánějí a nejsou zrovna levné
Tak že za mě jednaní naprosto O.K.
Zeku Super Optics 2 mám už asi tři roky. Několik (5-7) tisíc na tachometru. V posledních měsících s ní střílí jen můj malej syn, protože se lehce natahuje a díky kolimu se mu s ní snadno míří.
Má plno výhod i nevýhod, udělal jsem si vlastní celogrip s trychtýřem, aby šla držet, návlek na spoušť, abych mohl bez ničeho rychle přepínat mezi mojí a dětskou rukou, odladil vlastní vratné pružiny podle účelu použití, doplnil měkký buffer. S ještě spolehlivou pružinou jde nacuknout jednoruč stylem Johna Wicka. Vlastní pouzdro vyrobené u Ondry Horského (já ukazoval a kibicoval, on řezal, vrtal, brousil, tavil a leštil).
Pochopitelně vlastní střelivo.
Fajn pistole, za tu cenu bezkonkurenční. Násobně dražší pistole nejsou lepší.
Ale já s ní prakticky nestřílím.
Zkoušel si už vyndat ten spoušťový kontejner? Rád bych to pořádně vyčistil, používám na přebíjenky BA 9 a ta dost špiní, ale pořád sem nějak nenašel odvahu se do toho pustit. Zatím jen prostříknu Balistolem, vyfoukám vzduchem a dobrý… Výhledově to ale určitě bude chtít větší péči.
Nezkoušel. Čistím nanoprotechem, vypláchnu čističem brzd a mažu nanoprotechem. Chodu mechanismu pak nelze nic vytknout.
Asi by stačily vyrazit ty dva svinuté čepy, ale nikdy jsem neměl tu potřebu. Je však potřeba občas vyčistit a promazat bicí pružina, jinak mňouká.
Stejně tak jsem nikdy nečistil zápalník a zápalníkovou šachtu, tam by to asi potřeba být mohlo, ale vyplachovat zatím stačí.
Tak to v podstatě děláme stejně. Taky jednou za čas čistič brzd a na běžné čištění a mazání Bore Tech extreme clp. Zatím sem zhoršení chodu nepozoroval. Tak to snad do budoucna bude stačit bez vyjmutí kontejneru.
Možná je lepší to tak nechat. Jak to rozebereš jednou, budeš mít pocit, že to je potřeba, a už u toho zůstaneš.
Konzultoval sem se zástupcem výrobce a rozhodně nedoporučuje doma demontovat kontejner spouště. Bohatě prý stačí jednou za čas čistič brzd a pak důkladné promazání. Budu se držet jejich doporučení.
Oni se nechtějí, aby to někdo rozebral. Taky se děsí toho, že by do toho dal někdo náboj domácí výroby. Mně prodejce i řekl, že seřizovat to může jen vyškolený zbrojíř. Až se budu nudit, tak ten kontejner stejně vyndám, abych se podíval, co přesně dělá ten vnitřní stavěcí šroub a trochu upravil hranu záchytu kohoutu. V poslední době tam cítím pro mém nastavení drobnou nepřístojnost.
A taky si mohli odpustit tu blokaci.
Ale jinak ti potvrdili moje slova.
Jen jestli také nějak jasně zdůvodnili své nedoporučení…
Nedoporučují z důvodu možného poškození děr v rámu. Zatím nemám potřebu ani touhu tento díl demontovat. Při reklamaci rámu došlo i na použití přebíjení střeliva, prý ten zákaz je běžná formulace všech výrobců. Tohle bych jim teda nezazlíval. Někteří přebíječi nemají soudnost a jsou schopni reklamovat i výdutí hlavně po dalším výstřelu do hlavně s uvázlou střelou. Vím o takovém případu u zbraně slovenského výrobce. No tak se výrobci, potažmo prodejci předem chrání zákazem používání přebíjení střeliva.