Ar15 jakou spoušť doporučujete

Zdravím. Jak jste řešili spoušť u Vašich ar15? Necháváte origo, měníte jen pružiny nebo celé spouště? Jaké doporučujete? Spíš mám na mysli levnější řešení, resp nejaky slušný poměr „kvalita/cena“. Nemám sportovní ambice, spíš jen na kurzy a do papíru.

Ja ti doporucim min znamou single stage kontejnerovou spoust James Madison tactical, Saber, 3.5 lb.

Mam dve, jednu starou asi 11 let a jsou za tu cenu skvele. Hodne jednoducha, nizky zdvih, reset, „tvrda“ spoust. Dobre cepy. Vetsine lidi co s nima strileli se dost libila.

1 Líbí se

Ja mel sveho casu nejakou hiperfire kontejnerovou v arku a spokojensot. Docela prijemna cena. Konkretneji uz si bohuzel nevzpominam.

Ja měl v Perunu tuto: Spoušťový mechanismus Timney pro AR-15 (3 lbs) - REDARMS.CZ

A spokojenost. Vyhovuje mi jednostupňová spoušť, krátký chod i reset.

1 Líbí se

Dohledal jsem to -

1 Líbí se

Ja zbran netunim. Rad bych umel dobre pracovat s tim, co je dostupny nejvic. Nechci se stat zavisly na konkretnich upravach. Mluvim o obranne strelbe. U sportovnich zbrani to je jina.

1 Líbí se

Singlestage kontejner Timney. Naprosta spokojenost. Muzu s tim zkouset honit masarky na 100 m i pinkat na LOSu. Uplne jiny zazitek oproti factory zakladu.

Nektere ty soucasne tovarni spouste jsou ale vazne otresne. To se vubec neda srovnavat ani s puvodnima MIL spoustakama treba od Coltu. O dobrem kontejnerovem ani nemluve.

Top guns pry dostali velkou zasilku hiperfire spousti

Záleží na co to máš, kolim jsi ochotný investovat…

Předně dle mě, kontejnerová spoušť nepatří na zbraň co jě pro shit day, nikdo ti moc neřekne, že je daleko choulostivější na hrubé znečištění. Na sport, strelnici proc ne, ale všimni si, třeba Geisili je ve verzich pro LE standartni konstrukce, a přitom je cena třeba i vyšli neź u závodních kontejnerových…

Za mě pokud to je zbraň na taktiku, tak si kup pruzinky od JP nebo ADC a pokud jsi trochuu zručný tak podle youtube zvladneš jejich výměnu i lehké začištění ozubu spouště, rozdíl je velký, cean je v pohodě.

Jo, to krásně ilustruje nejedno video na YouTube. Závodní spoušť a závodník = super přesnost. Závodní spoušť a voják = možnost postřelení vlastních i sebe. Klasická spoušť a závodník = hrozná přesnost, někdy i nevyhovující pro defense (dáno ale i celkově sportovními návyky, které nejsou všechny příznivé). :wink:

Výměna pružinek, tj. kompromis, je asi nejlepší/uni řešení.

tam jde spís o to ze kontajner „neopravis“, kdyz se neco posere na normalni spousti tak ten jeden dil vymenis i „v zakopu“. to bude ten nejevetsi duvod. Jen bacha u pruzinek, podle streliva se musi vzit byci ( delaji standartni a silnejsi) standarni me odpaluje GG a SB, ale treba barnauly to nepobralo ( kamarad ma tu silnejsi a funguje)

U DD co jsem kdysi měl jsem přeleštil ozub spoustě a dál ADC tactical pružinky, s odpalem čehokoli, přiznávám v 300blk nebyl problém, rozdíl na spouští byl vzhledem k ceně pruzinek opravdu značný.

kontejner taky opravis, jen jsou ty pruziny obvykle mensi :slight_smile:
Origo MIL spec pruziny se daji taky jen upravit, zmensit predpeti tak, aby „to lip klouzalo“. Neni nekdy potreba ani aftermarket pruzina.