Na mobilu se mi špatně přepínají okna, abych mohl skládat příspěvek s odkazy, na které se dá dostat z odkazů, které jsem již poskytl, ale pro tebe to udělám rád.
Kolečkový zámek
Citát o měření tlaku
„Přesnost tvrzení: BTMS zatím neprezentujeme jako laboratorní měřidlo absolutních hodnot tlaku. Jeho hlavní síla je ve srovnávacím měření — v porovnávání průběhů různých ran, sérií a laborací mezi sebou.“
https://saferangetuning.com/#:\~:text=Přesnost%20tvrzení%3A%20BTMS%20zatím%20neprezentujeme%20jako%20laboratorní%20měřidlo%20absolutních%20hodnot%20tlaku.%20Jeho%20hlavní%20síla%20je%20ve%20srovnávacím%20měření%20—%20v%20porovnávání%20průběhů%20různých%20ran%2C%20sérií%20a%20laborací%20mezi%20sebou .
Zatím neprezentují… Autor si je vědom toho, že to absolutní hodnoty změřit neumí. Těžko říct, co to potom porovnává.
Celá záhada je ale jinde, i kdyby to hodnoty měřilo správně, k čemu mi jsou dobré hodnoty mého náboje určeného pro moji zbraň změřené v jiné zbrani? Vnitřní balistika je u každé hlavně jiná, protože prostě žádné dvě hlavně nejsou stejné.
A co vím o této tlakoměrné hlavni? Nic. Kromě toho, že možná neměří správně, a toho, že když se mi bude hodit vývrt pro více druhů nábojů, můžu si dokoupit výměnné komory.
Tak se podívejme na výkres z užitného vzoru. Komora má kus vývrtu ještě před přechodem do zbytku hlavně. Jak je zajištěno navázání vývrtů obou částí? Co se děje v přechodové spáře při výstřelu? Jak to ovlivňuje pohyb střely? Jaké to má přímé a nepřímé vlivy na měření? Fůra dalších otázek vyplyne jen z tohoto.
Takže co to ukáže, jak se tomu dá věřit a k čemu mi to je dobré pro střelbu z úplně jiné hlavně?
Na co mi je dobré měřit kmity tlakoměrné hlavně, když každá moje skutečná hlaveň bude naprosto jistě kmitat úplně jinak?
Proto tvrdím, že tento vynález je pro prezentované účely nepoužitelný.
Mnohem užitečnější by byla měřící sada senzorů osaditelná na skutečnou zbraň a poskytující přesné hodnoty při střelbě v reálných podmínkách.