nedávno se mi při domácím drilu stalo, že laserový náboj Pink Rhino místo bodově začal svítit elipsu, poměrně velkou (na 5 m 15 cm) a aplikace Mantis Laser Academy to samozřejmě přestala vyhodnocovat. Asi se v něm hla čočka.
Stalo se to samozřejmě dva měsíce po dvouleté záruce. Volal jsem prodejci, o podobném problému neví - nikdo nic nehlásil.
Řešil prosím někdo stejný problém a jak?
Já jsem si zatím koupil alternativu - laser náboj z Číny, který stál cca třetinu ceny Pink Rhina a funguje tak jak má.
Je to prima, jen to chce budto DA/DAO kohoutovku, nebo revolver. Striker se musi porad dokola nacukavat rukou, byt treba nektere jen o kousicek.
Takze je otazka, jake bude v companionovi vyuziti.
Už tam mám „Vzdálenou analýzu“ kdy jeden telefon snímá terč a posílá souřadnice zásahů do companiona u střelce na střelišti. Jen místo dírky bych hledal záblesk na terči což vzhledem k intenzitě možná bude jednodušší.
Náboj už jsem objednal, 38. spec právě do revolveru abych si potrénoval DA Poreferuju jak se mi to povedlo rozchodit nebo ne.
Ja ten z alika koupil v .380 auto - do Kevina. Je to Dao, nemusim nic, jen mackat spoust.
Do revolveru jich potrebujes 5 nebo 6, coz uz se prodrazi. A promackavat dokola, nez mi prijde naboj?
A striker by mne nebavilo natahovat.
Jestli jsi koupil jen jeden do revolveru, tak jak to budes delat?
Do telefonu nahraješ aplikaci Mantis Laser Academy, z jejich stránek stáhneš terče. Pak dáš telefon před terč, zapneš appku a ona podle qr kodu terče pozná jeho rozměr a druh a pak dle drillu v appce to vyhodnocuje. Bluetooth není potřeba.
Mantis X10 - attachment na rail nebo botku zásobníku obsahující akcelerometr a další udělátka, to celé snímá polohu a vyhodnocuje různé střelecké chyby jako strhávání atd atp při spouštění a střelbě.
Mám náboj, co blikne při odpalu, ráže 9mm Luger. Můžu půjčit. Kdysi jsem to zkoušel s různými aplikacemi a detekce zásahu stála za starou bačkoru. Nejlepší byl vlastní odhled. Pozoroval jsem dvě věci. Kde se objeví stopa a jestli vydrží kulatá nebo se mázne do čárky. Pochopitelně, čárka nežádoucí. Můžu půjčit, ale nejsem si jist jestli mám k tomu v pořádku baterky…
Jen ještě dodám, že poznat z živého videa slabý červený krátký záblesk, navíc možná mázlý, tudíž díky tomu v čase na různých místech a tedy i celkově méně výrazný, bude dost oříšek.
Používal jsem to chvilku, nakonec bez jakékoliv aplikace a štvalo mě, že to je jen na jeden záblesk, protože s SA pistolí to holt znovu neodpálí. Ale pro glocky by snad měly editovat nějaké resetovací zásobníky.
Ještě je třeba si náboj v hlavni správně natočit, aby neházel do boku, ale spíš nahoru nebo dolů, podle toho, co bude vzhledem k záměrnému bodu smysluplnější.
Přišel mi laserový náboj jenže jsem trubka a koupil jsem „calibration tool“ po vložení baterií to svítí pořád a slouží to tak asi jen k nastavení mířidel :-/