Problém s 9mm laserovým nábojem Pink Rhino

Ahoj,

nedávno se mi při domácím drilu stalo, že laserový náboj Pink Rhino místo bodově začal svítit elipsu, poměrně velkou (na 5 m 15 cm) a aplikace Mantis Laser Academy to samozřejmě přestala vyhodnocovat. Asi se v něm hla čočka.
Stalo se to samozřejmě dva měsíce po dvouleté záruce. Volal jsem prodejci, o podobném problému neví - nikdo nic nehlásil.
Řešil prosím někdo stejný problém a jak?
Já jsem si zatím koupil alternativu - laser náboj z Číny, který stál cca třetinu ceny Pink Rhina a funguje tak jak má.

Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký den.

F.

Nesetkal jsem se s tim, ale nepridal bys prosim odkaz na ten laserovy naboj z aliexpressu? Pokud funguje, tak by to mohl byt docela deal.

Asi se nějak poškodil rezonátor. Nejspíš neopravitelné nebo se to nevyplatí opravovat. Po záruce to naprdne. Z číny jsou v pohodě. Za ty prachy.

Sklad Polsko, přišel za 5 pracovních dní.

1 Líbí se

Rozumím tomu dobře: pořídím náboj, stáhnu apku, spáruju přes bluetooth, vytisknu terč a můžu trénovat?

To bych teoreticky mohl zkusit naučit companiona. Nemáte někdo ten náboj na půjčení na test než to koupím?

Spatujes pres BT co?

Je to prima, jen to chce budto DA/DAO kohoutovku, nebo revolver. Striker se musi porad dokola nacukavat rukou, byt treba nektere jen o kousicek.
Takze je otazka, jake bude v companionovi vyuziti.

Už tam mám „Vzdálenou analýzu“ kdy jeden telefon snímá terč a posílá souřadnice zásahů do companiona u střelce na střelišti. Jen místo dírky bych hledal záblesk na terči což vzhledem k intenzitě možná bude jednodušší.

Náboj už jsem objednal, 38. spec právě do revolveru abych si potrénoval DA :slight_smile: Poreferuju jak se mi to povedlo rozchodit nebo ne.

Ja ten z alika koupil v .380 auto - do Kevina. Je to Dao, nemusim nic, jen mackat spoust.
Do revolveru jich potrebujes 5 nebo 6, coz uz se prodrazi. A promackavat dokola, nez mi prijde naboj?
A striker by mne nebavilo natahovat.

Jestli jsi koupil jen jeden do revolveru, tak jak to budes delat?

no, já chci hlavně otestovat, že to zvládnu detekovat. Pokud zjistím, že ano, pak můžu koupit dalších pět :slight_smile:

1 Líbí se

Do telefonu nahraješ aplikaci Mantis Laser Academy, z jejich stránek stáhneš terče. Pak dáš telefon před terč, zapneš appku a ona podle qr kodu terče pozná jeho rozměr a druh a pak dle drillu v appce to vyhodnocuje. Bluetooth není potřeba.

Ok, mě zmátlo tohle:

to se týká imho MANTIS střelecký tréninkový systém X10 ELITE - Sullyho zbrojnice

Mantis Laser academy - laserová střelnice, kamera snímá terč, hledá záblesk vyhodnocuje „přesnost“ střelby.

Mantis X10 - attachment na rail nebo botku zásobníku obsahující akcelerometr a další udělátka, to celé snímá polohu a vyhodnocuje různé střelecké chyby jako strhávání atd atp při spouštění a střelbě.

Mám náboj, co blikne při odpalu, ráže 9mm Luger. Můžu půjčit. Kdysi jsem to zkoušel s různými aplikacemi a detekce zásahu stála za starou bačkoru. Nejlepší byl vlastní odhled. Pozoroval jsem dvě věci. Kde se objeví stopa a jestli vydrží kulatá nebo se mázne do čárky. Pochopitelně, čárka nežádoucí. Můžu půjčit, ale nejsem si jist jestli mám k tomu v pořádku baterky…

Napisu sz

Jen ještě dodám, že poznat z živého videa slabý červený krátký záblesk, navíc možná mázlý, tudíž díky tomu v čase na různých místech a tedy i celkově méně výrazný, bude dost oříšek.

Používal jsem to chvilku, nakonec bez jakékoliv aplikace a štvalo mě, že to je jen na jeden záblesk, protože s SA pistolí to holt znovu neodpálí. Ale pro glocky by snad měly editovat nějaké resetovací zásobníky.

Ještě je třeba si náboj v hlavni správně natočit, aby neházel do boku, ale spíš nahoru nebo dolů, podle toho, co bude vzhledem k záměrnému bodu smysluplnější.

Já na to mám jednoduché terče, které mě detekovat zásah z alika

Přišel mi laserový náboj jenže jsem trubka a koupil jsem „calibration tool“ po vložení baterií to svítí pořád a slouží to tak asi jen k nastavení mířidel :-/

Sakra..Tak znovu a lépe

2 Líbí se

Koncept funguje :slight_smile: Jen najít čas to doladit

budu dávat updaty do companiona ať to tu neplevelím.