Nedostupnost a opakované výpadky .22 LR střeliva

Ahoj, nemáte někdo informace o tom, proč je opakovaně nedostupné malorážkové střelivo fa Lapua? Střílím jejich červené rifle match a zas nejsou nikde k dostání a trvá to měsíce. Ještě za covidu, po covidu a tak se to dalo pochopit, ale už se snad mohli stihnout zbrchat, ne?

Zcela konkretne o Lapue nic rict nemuzu, takovou informaci nemam. Obecne ale - zdroje (vcetne primarnich surovin) jsou hure dostupne a vysledne produkty odcerpava konflikt na Ukrajine. I kdyby ne Lapua, staci aby jejich dodavatele meli lakavejsi zakazky kam ty omezene zdroje alokovat nez do vyroby lacineho sportovniho streliva. Ale jen hadam.

A ty Lapua 22lr jsou nedostupné globálně nebo jen zrovna nikomu u nás nestojí za dovoz?

Červené Rifle Match jsem viděl v prodejně začátkem roku 2024 a řekl jsem si, že je zkusím příště. Od té doby jsem je nepotkal skladem snad ani ne eshopu :smiley:

Zrovna v neděli mi kolega, který zajížděl novou 457 v MDT chasis říkal, že už střelivo nakupuje jen v Rakousku, tam o žádném nedostatku prý neví a ceny taky lepší. Na stole měl po krabičce od všeho možného…

Dál jsme to nerozebírali. Nevystřílím paletu za rok, abych si kvůli tomu vyřizoval licenci…

Jestli je Rakousko násobně silnější trh než ČR, netuším.

Taky červené sháním. V klubu umí jeden kolega přes někoho dalšího jen žluté Standardy. Mě tedy lítají ze 457 parádně, tak mi stačí. Jinak jsem zkoušel RWS, ty mi umí v místní prodejně sehnat a fungují taky slušně.

To na jediny drobny hacek, schazi vyjadreni MPO, ze dovoz tohoto streliva nepodleha nutnosti mit dovozni licenci. A ja bych se celkem divil, kdyby takove vyjadreni MPO vydalo. A pokud dovoz licencnimu rizeni podleha, je jeho individualni dovoz, i v jakkoli malem mnozstvi, protizakonny hned podle dvou zakonu.

Je ale pravda, ze dokud neni zalobce …

1 Líbí se

Mají skladem v Motole: LAPUA SK Rifle Match .22LR Malorážkové střelivo, Střelivo - prodej-zbrani.cz

2 Líbí se