Glock Gen. 6

Byl jsem si na CampZero v rámci předváděčky Glocku vyzkoušet gen. 6. Nejsem glockař, střílel jsem z něj jen příležitostně, když jsem si ho párkrát půjčil na střelnici.

Vzal jsem si 17, 19 s kolimem, a 45 a rovnoměrně dal 100 nábojů na 10, 15, a 20 m.

Postřehy byly následující:

• Měl jsem intenzivní pocit, že se mi předchozí generace držely lépe, byť vzpomínky byly už dost vybledlé. To se ovšem potvrdilo po střelbě, kdy jsem si pak u pultu vzal do ruky gen. 5
  • Po střelbě jsem měl podrážděný hřbet ruky mezi palcem a ukazovákem. Asi od bobřáku, ale nevím jak. První pistole, u které se mi něco podobného stalo.
  • Jednou mě dokonce lehce „kousnul“ závěr do palce. Což se později také vysvětlilo u pultu při srovnání s gen. 5. Zatímco na gen. 5, když jsem obejmul pažbičku palcem a ukazovákem, tak byly oba prsty, resp. jejich první klouby, zhruba stejně vysoko. Na gen. 6 jsem z nějakého důvodu měl první kloub palce viditelně výš, než ukazováku.
  • Agresivně vyhnutý oblouk spouště způsoboval, že jsem měl problém chytnout spoušť stejnoměrně. Mám velkou ruku, dlouhé prsty, a ukazovák mě šel do lučíku vždy nějak pod úhlem, který se křížil s tím vyhnutím spouště vždycky nějak křivě. Navíc se mi zdálo, že mi bříško, nebo ta měkká část, kterou jsem se dotýkal spouště, leze do mezery mezi spoušť a lučík, a trochu ji to tam skřípe.

Takže po tom „hajpu“ co proběhl na youtubu po uvedení, to bylo pro mne docela překvapení. Gen. 5 si klidně zase někdy půjčím, ale výhledově pro mne asi Glock skončil.

1 Líbí se

Docela by me zajimalo jestli by to nekdo dokazal srovnat s ruger rxm

Ono asi záleží na tělesných dispozicích. Mně se šestá generace Glocku drží mnohem lépe než pátá. Zejména vykousnutí lučíku a struhadlový grip mi přijdou jako ergonomický krok vpřed, ale chápu, že ne každému to může sednout do ruky.

1 Líbí se

je to tak, lidi kolem me co jsou nadmiru spokojeni s 5 tak na 6 nadavaji, a pak nejak cast co jim 6 padne lip a lip sni strili.