Glock 43X vs. Hellcat vs. CZ P10S

Na druhou stranu je co je blbě střílí? Zásahy, manipulace? prosto chodíme trénovat aby jsem to dostali do ruky nebo ne? Občas mě udivuje někde inzerát jak se prodává neuvěřitelně nastrojený třeba Glock za tisíce potom vsuvka nesedla mi nástřel 500 ran :joy:

no prave ze kazdymu sedi neco jineho, jak ted treba glock gen 5 a 6, znam lidi co 5 minuji a 6 jim nesedne a opacne. Ja treba zkousek H11 a v ruce hezky sedi ale pri vystrelech proste nejak tancuje a v podstate jsem musel kazdou ranou trosku prechytavat. Ono nekdy staci vymenit strenky a hned to sedi jinak.

Jo, s tim souhlasím

Taky souhlas, Prece nebudes chodit v malych/velkych botach nebo ktere te drou s tim ze to natrenujes :-). Vyber si to, z ceho se ti komfortne strili (plus splnuje tvoje dalsi pozadavky). Me osobne treba G43X prisel jeste uskakanejsi nez H11 (z te se mi strilelo relativne dobre), Z P10S bylo jeste komfortnejsi strileni, stejne jako z MC9, a vlastne to mezi nima rozhodla tloustka pistole :-).
Ad prodej glocku vyse. To ma jednoduche vysvetleni. Nejaky glockovy frikulin poradil zacatecnikovi at si koupi glocka, jak je super/duper, vsichni to maji, nemuzes udelat chybu. Zacatecnik si to koupi bez vyzkouseni a na strelnici pak zjisti, ze se mu z toho strili blbe i po par stovkach ran. Pak mu tam nekdo pujci neco jineho a hle z tohodle se mi strili uplne jinak. V mych zacatcich me nastesti tohodle uchranilo to, ze jsem si z glocka prvne vystrelil a zjistil, ze to neni ono a jine pistole mi sedi vice.

No vidis, a ja chodim. Mam G19, prestoze mi v rukou nesedi optimalne. Naucil jsme se v tehle botach chodit. Protoze tohle jsou boty, ktery, kdyz to bude nouze nejvyssi, najdu kdyz dobre prohledam par popelnic. Existuji boty co mi sednou lip, ale nejsou tak bezny, ty v nouzi sezenu daleko mene pravdepodobne. Vyhodnotil jsem, ze je pro me lepsi naucit se slapat v tech ne uplne padnoucich ale hodne rozsirenych.

Kriteria vyberu bot i zbrani jsou nejruznejsi. A ruzni lide navic stejnym kriteriim prisuzuji ruzne vahy. Zadna jednoducha obecne platna rada neexistuje. Dokonce ani zdalnive zcela jasna „preci si nevyberes nepadnouci boty …“ neni zcela univerzalni …

Pridam se.

Kevin taky neni nejpohodlnejsi. Ale naucil jsem se s nim zachazet tak, aby ublizoval pred hlavni vic, nez za pazbou.

Protoze je mrnavy a schovatelny.

A az bude nejhur a budu hledat v popelnicich, klidne z ni vytahnu glocka…

Jine kriterium, jine male boty.

Pokud mluvíme o G43X, tak ekvivalent bude Hellcat H11 Pro. Může být i ve verzi Comp. Ten se už také drží jinak, než standardní H11, která je ekvivalent G43.

tak to plati, kdyz pro me konktreni pouziti neni jina alternavitava, tak nezbyva nez si zvyknout. Ale pokud nekdo vybira mensi EDC zbran s nejakyma parametry a ma na vyber s nekolika zbrani, tak uz si muzu vybírat i podle toho jak se me stoho strili na prvni dobrou,

1 Líbí se

To je právě ten problém… Z G43X (i bez X) a P10S jsem už střílel a sedí mi obě (tři) i když mám ke každé nějakou výhradu. Subjektivně lepší pocit jsem měl s CZ ale to bylo možná tou váhou navíc. Oproti G má o nějakých 200g navíc. Jak jsem říkal, že mě divně mlátila do dlaně, tak majitelka tam má ten nejmenší hřbet. Rozdíl ve velikosti, kromě výšky, není nijak výrazný. Zbývá mi ještě vyzkoušet Hellcat.

Za mne je rozdil i v tom, kde je predel mezi zasobnikem/botkou a pazbou.
Kdybych mel na vyber, beru neco, co neni rozdelene na dva nezavisle kusy uprostred dlane. A to H11 je.

1. mi vadi, ze se to vrti
  2. se tim kazdou chvili stipnu do dlane.
    (Kdyby mi nekdo chtel predhazovat, ze to ma i Kevin, tak nema. Botka tam nedosahuje dozadu k dlani.)

H11pro má pažbu delší. Na můj vkus má ale H11 tenkou hlaveň. Už jsem spravoval H11 zaseklou o nafouklou hlaveň, aby vůbec šla rozebrat. Německé armádní náboje MEN to prostě nevydrží. Křivé čelo závěru bylo na asi čtyřech kouscích, které jsem zkoumal. Z asi čtyř. Prostě každý kus.

Výběr se dá usnadnit tím, že si jasně formuluji kritéria a umím poznat, kterou nežádoucí vlastnost umím vyřešit a kterou ne. Žádná pistole není ideální, to bychom si každý museli svoje pistole dělat sami a ne brát, co zrovna je poblíž skladem.

G43x je extrémně nepříjemné střílení, ale je to pistole na nošení, ne na střílení :slight_smile:
Z těhle malých věcí vyhrává Canik MC9, případně prime. Radianem jsem nestřílel.
Hellcat nic moc, ani s portem.
Paradoxně třeba Taurus G3c (ano… taurus…) střílí hrozně příjemně, vubec to nechápu.
Kdybych teď něco kupoval, asi vezmu MC9/prime, nebo se pokusím ulovit toho radiana, protože je i pěknej (ale už je to velký skoro jako G19)

1 Líbí se

Jak už někdo psal, je otázka co chceš. Do výběru bych zahrnul ještě Sig 365 Fuze. Je to právě zbraň dělaná jako univerzální, je dost malá na nošení, a dost velká aby se s ní dalo celkem nastřílet nebo absolvovat nějaký kurz.

Jinak pokud je priorita nošení, je opravdu výše uvede SW Bodygard bomba…co od velikosti se to s ničím v 9L nedá porovnat…ale je to 380ACP…tudíž cena střeliva…

Jenze s tim co nosis bys mel taky trenovat. Takze jsme strileni vyhodili dverma a ono se nam oknem vratilo … :wink:

3 Líbí se

Já nosím G19 gen5 a je pohodlná a dobře se mi s ní střílí. V užším výběru jsem měla ještě G43X, se kterým se mi taky střílelo dobře (překvapivě přesněji než s G19) a odradilo mě akorát množství nábojů v zásobníku, dnes už bych asi G43X s 15 ranným zásobníkem vzala, je na střílení vcelku příjemný. A nakonec jsem měla v užším výběru Sig P365 Macro, do ruky mi sedl nejlépe, ale nějaký vnitřní pocit mě od něj odradil. A rozhodně výběru nelituju, můj G19 je v základní verzi, bez jakéhokoliv tuningu a jediné co možná časem udělám, je výměna mířidel za tritiová. Uvidíme, tovární nastavení mi vlastně vyhovuje.

2 Líbí se

Tritium jsem mel v defaultu na arexu a dokoupil na revolver.

A uz bych to asi nedelal. prakticky prinos nevidim. Ani na kryte, ani na otevrene strelnici, ani pri pokusech ve tme. Ve finale budto zamirim pudove, nebo je tolik svetla, ze vidim i na malo vyrazna miridla u Kevina. Tritium mi to nijak neusnadnuje. Nebo mne spis rozptyluje.

1 Líbí se

Tak jsem trochu prošel internetem a ten mrňavý Canik nevypadá vůbec špatně. Ve výběru možná nahradí Hellcat. Zatím pořád o fous vede CZ ale ještě jsem úplně zapomněl na jednu variantu - G26.

26 je tlusta a s malou kapacitou a kratkou pazbou. To si opravdu zkus, nemusi Ti sedet v ruce. Mne se s tim zachazi dost nepohodlne, kamarad to ma a zlatej Kevin.

Pažbička je v pohodě ale s větším hřbetem. Tlustý je stejně jako CZ ale je nižší. Ohledně toho Caniku… Máte s ním někdo dlouhodobější zkušenosti?

Osobní zkušenosti nemám, ale už je to oproti P10S/G43X kus zbraně. Doporučuji si porovnat velikost alespoň na HandgunHero ( https://www.handgunhero.com/compare/cz-p-10-s-vs-canik-mete-mc9-prime ).

Jinak na tenhle Canik a ostatní zbraně pro skryté nošení má pěknou recenzi Jakub Marx ve spolupráci s Rigad.

1 Líbí se